LIDMAATSCHAP

Een lidmaatschap bij PIT staat voor toewijding en expertise op je eigen vakgebeid en loyaliteit naar je zelf en collega-freelancers. Wij zijn (vrijwel) allemaal zelfstandige ondernemers en bij PIT brengen we de krachten bij elkaar.

Het lidmaatschap bij PIT is laagdrempelig en kosteloos. Het is ook persoonlijk. Je kunt je niet online aanmelden als lid. Het begint bij ons altijd met een persoonlijk gesprek. Daarin leren we elkaar kennen en nemen we (tijdens het gesprek of achteraf) gezamenlijk het besluit om het lidmaatschap aan te gaan. Zowel jij als wij moeten er achter staan. Zodra we er uitgekomen zijn ben je lid C. Daarmee kunnen wij je etaleren aan mogelijke opdrachtgevers en heb jij de eerste paar voordelen van de coöperatie. Op het moment dat je een opdracht aanneemt krijg je een contract waarin het lidmaatschap B voor uitvoerende leden opgenomen is.

Je kunt ook bij ons binnenkomen met lidmaatschap A. Dat is o.a. bedoeld voor als je een eigen project wilt starten wat bijvoorbeeld te groot is om in je eentje te doen of waarvoor je een andere rechtsvorm nodig hebt dan de eenmanszaak. Wil je van deze optie gebruik maken en we kennen je nog niet, dan kun je je aanmelden om een presentatie van je voorstel te geven. Details en aanmelding daarvoor vind je hieronder.

LIDMAATSCHAP C

Met dit lidmaatschap zal de coöperatie rekening met jou houden als er opdrachten binnenkomen.. Als lid C krijg je voorrang op de gunning ten opzicht van niet-leden. Ook krijg je de kans om een rol te vervullen die buiten je expertisegebied valt. Heb je bijvoorbeeld veel ervaring in branding, maar zou je ook eens vrijwilligers willen aansturen of de marketing willen doen, dan kunnen wij ervoor zorgen dat je mee kunt werken in een dergelijk project.  

Het lidmaatschap geeft je bepaalde rechten, zoals dat je de algemene leveringsvoorwaarden kunt gebruiken die we speciaal voor onze leden hebben opgesteld, en je hebt de mogelijkheid om een zakcentje erbij te verdienen met doorverwijzingen. Iedereen krijgt van opdrachtgevers wel eens de vraag “ken jij iemand die goed is in… ?” Die kun je dan naar ons toe leiden. Komt daar vervolgens een opdracht uit, dan krijg je een financiële tegemoetkoming. De vergoeding bedraagt 3% van de omzet die er uit voortvloeit, met een maximum uitkering van €1.000 exclusief btw per (nieuwe) opdrachtgever. Een simpele verwijzing zou je dus zomaar een nieuwe laptop of weekendje weg kunnen opleveren!

Lidmaatschap B

Ieder lid dat zich actief en betaald inzet voor de coöperatie, of die dit in de meest recente 120 dagen heeft gedaan, valt automatisch onder lidmaatschap B. Als actieve leden van de coöperatie zijn leden B:

  • Verzekerd van volledige vergoeding bij het uitvoeren van opdrachten
  • Verzekerd voor aansprakelijkheid tijdens het uitvoeren van de opdracht
  • Voorzien van een groter stemrecht binnen de coöperatie dan leden C

Het aangaan van dit lidmaatschap geschiedt vanzelf bij het aangaan van een opdracht. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De coöperatie houdt een deel van de omzet in om de organisatie te bekostigen.

Lidmaatschap A

Dit speciale lidmaatschap is voor twee groepen mensen: iedereen die als projectleider voor de coöperatie is aangesteld en voor de mensen die een project op eigen initiatief binnen de coöperatie zijn gestart. Voor projectleiders eindigt het lidmaatschap zodra het laatst lopende project is beëindigd. Op dat moment wordt hij of zij weer lid B of C.

Voor leden die zelf een project binnen de coöperatie starten en deze draaiende houden zijn er speciale afspraken te maken. Afhankelijk van de inzet en de wijze waarop het project gefinancierd wordt, kunnen leden A tot 80% van de winst van het project ontvangen – naast de gelden die zij verdienen met de eigen inzet. Heb jij een project waarvoor je PIT wilt overwegen om in te schakelen, vraag ons dan naar de voorwaaden.

Aanmelden

Wij groeien doordat we elkaar tegenkomen in projecten. Aanmelden via de mail of via een formulier kan helaas niet. Dat is alleen mogelijk als je een projectvoorstel hebt. Heb je die? Mail ons dan even. Heb je dat niet, zoek ons dan op bij projecten die doorlopend plaats vinden zoals bij Pluk, TrashUrehunt en Onzichtbaar Den Haag.